Napsütéses nemzeti ünnepre számíthatunk

Számottevő csapadék nem várható, de melegebben kell öltözni a tömegrendezvényekhez. 

2021. október 23., 07:18

Szerző:

Szombaton szinte az ország teljes területén várható napsütéses időszak. Felhősebb időszakok csak a Dunántúlon lehetnek, írja az időkép. Számottevő csapadékra nem kell számítanunk. Az északnyugati szél azonban helyenként megerősödhet. A reggeli órákban az ország nyugati tájain párával és köddel kell számolnunk. A nap első felében -2 és +9 fok között alakul a hőmérséklet. Délután a legmagasabb hőmérséklet 16 fok körül alakul. 

Vasárnap  hasonlóan alakul az időjárás. Napos és csapadékmentes időszak várható. Hajnalban még többfelé fagypont alatt lehet a hőmérséklet, a délutáni órákban pedig 11 és 15 fok közé melegszik a levegő. 

(Kiemelt kép: Egy nő padon ül a balatonfüredi Tagore sétányon az őszi napsütésben 2020. október 20-án. Fotó: Vasvári Tamás/MTI)

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.