Napos idő ígérkezik

Szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 17 fok között várható.

2023. június 28., 18:47

Szerző:

Szerdán északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és napos idő ígérkezik a képződő gomolyfelhők mellett. Az északkeleti harmadban valószínű záporok, zivatarok kialakulása, másutt kis eséllyel lehet egy-egy futó zápor. Éjszaka az ország legnagyobb részén derült lesz az ég, de az északkeleti tájakon felhősebb égkép várható, ott záporok is kialakulhatnak.

Csütörtökön sok napsütés valószínű szétterülő gomolyfelhőkkel. A keleti harmadban csak néhol fordulhat elő zápor, az északkeleti határ mentén egy-egy zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 28 fok között valószínű. 

Nyugat-Európában egy anticiklon hatására nyugodt, eseménytelen az idő, azonban az Atlanti-óceán felől kelet felé helyeződik egy hosszan, észak-dél irányban elnyúló frontrendszer. A kontinens középső területein hidegfront haladt át, amely jelenleg Magyarországtól keletre okoz változékony időjárást.

A hidegfront több fokkal hidegebb légtömeget, illetve szeles időt hagyott maga után. A mediterrán térségben nyugodt az idő, a hőmérsékleti csúcsértékek 27 és 37 fok között változnak. A Kárpát-medence térségét a hidegfront hátoldali áramlási rendszere alakítja. A hőmérséklet sokévi átlag alatt alakul, az északnyugati szél pedig nagy területen élénkül meg.

(Kiemelt képünkön: A Nemzeti Galéria és a Lánchíd napsütéses időben Budapesten. Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten a Népegészségügyi központ szerint. 

A főváros térségében egyre inkább az eső lesz a jellemző az ónos eső helyett – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon a csütörtök késő délutáni adatok alapján.