Napi MÁV: egyszerre öt fontos elővárosi vonalon is késnek a vonatok

Áramellátási hiba miatt késnek a vonatok az esztergomi, a szobi, a veresegyházi, a ceglédi és a lajosmizsei vonalon – közölte a Mávinform kedden a Facebook-oldalán.

2024. január 16., 12:03

Szerző:

Azt írták, Budapesten, a Nyugati pályaudvarról induló, illetve oda érkező vonatok közlekedését a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező, valamint a Pestszentlőrinc közötti áramellátási hiba akadályozza.

Az érintett szakaszokon a délelőtti és a kora délutáni órákban kimaradó, illetve rövidebb útvonalon közlekedő vonatjáratokra, hosszabb menetidőre kell számítani – tudatta a Mávinform.

(Fotó: 168.hu)

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.