Napi három liter vizet kapnak fejenként a hajdúbagosiak

Felkell újítani Hajdú-Bihar megyei város ivóvízszűrő-berendezését, ami miatt fél évig szűretlen víz folyik majd a csapokból.

2022. május 26., 20:50

Szerző:

Egy konténerhez kell járnia a város 2100 fős lakosságának ivóvízért. Mindezt azért, mert felújítják az ivóvízszűrő berendezést, így a csapból jövő héttől szűretlen víz folyik majd. Pályázaton nyerték a pénzt rá, de azt még akkor nem tudták milyen áldozatokkal jár az új berendezés kiépítése –  derül ki az ATV riportjából. 

A helyiek a beszámoló szerint fel vannak háborodva a megoldáson. Van, akinek egy kilométert kell gyalogolnia azért, hogy legyen majd mit innia otthon. A polgármester szerint túl kis kapacitású a vízkonténer, amit a kivitelező felállított a lakosoknak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Ausztria panaszt emel az Európai Bíróságnál az Európai Parlament szerdai döntése miatt, amellyel az uniós képviselőtestület plénuma az Európai Bizottság előterjesztésére a nukleáris- és földgázenergiát „zöld és fenntartható” átmeneti energiaforrásnak minősítette – jelentette be az osztrák környezetvédelmi, energiaügyi és innovációs miniszter.