Napi három liter vizet kapnak fejenként a hajdúbagosiak

Felkell újítani Hajdú-Bihar megyei város ivóvízszűrő-berendezését, ami miatt fél évig szűretlen víz folyik majd a csapokból.

2022. május 26., 20:50

Szerző:

Egy konténerhez kell járnia a város 2100 fős lakosságának ivóvízért. Mindezt azért, mert felújítják az ivóvízszűrő berendezést, így a csapból jövő héttől szűretlen víz folyik majd. Pályázaton nyerték a pénzt rá, de azt még akkor nem tudták milyen áldozatokkal jár az új berendezés kiépítése –  derül ki az ATV riportjából. 

A helyiek a beszámoló szerint fel vannak háborodva a megoldáson. Van, akinek egy kilométert kell gyalogolnia azért, hogy legyen majd mit innia otthon. A polgármester szerint túl kis kapacitású a vízkonténer, amit a kivitelező felállított a lakosoknak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett, kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar. A front mögött pár Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, de utána ismét melegedés kezdődik, vasárnap újra 21-26 Celsius-fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Vendégmunkások elleni gyűlöletkeltéssel nem lehet legyőzni a gyűlölet kormányát – így reagált Donáth Anna a Potocskáné Kőrösi Anita „félmillió ázsiai migránsmunkásról” szóló sajtótájékoztatójára.