Napi 250-nél is több halálesettel számol egy minisztériumi belső anyag

A tárca tájékoztatója 14 ezer, kórházban ápolt koronavírusos beteggel számol, és nem tartja kizártnak, hogy a napi halálesetek száma meghaladja majd a 250-et.

2021. március 20., 20:20

Szerző:

Már a szombaton közölt friss koronavírus-adatok is rosszabbak voltak, mint a járvány kezdete óta bármikor, hiszen meghalt 227 ember a koronavírus-fertőzés következményeként, de a számok tovább nőhetnek egy, az RTL Híradóhoz eljutott minisztériumi anyag szerint.

Jelenleg is több mint tízezren szorulnak a vírusfertőzés miatt kórházi ápolásra Magyarországon, de a „belső minisztériumi tájékoztató már 14 ezer kórházi beteggel és napi 250 vagy annál is több halálesettel számol” – hangzott el a műsorban.

Az RTL Híradóhoz került egy minisztériumi belső levél is, eszerint már a Heim Pál Gyermekkórház is fogadhat légzéstámogatásra vagy intenzív ellátásra szoruló betegeket, akár 35 éves korig.

(Kiemelt képünk illusztráció: Ápoló beteget lát el a Jósa András Oktatókórház Covid-intenzív osztályán Nyíregyházán 2020. november 25-én. Fotó: MTI | Balázs Attila)

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.