Nagyon durva választási csalás történhetett Baján, eltűnt az MSZP-P listájára leadott összes szavazat

2018. április 10., 13:08

Szerző:

Rendkívül furcsának találta egy bajai férfi, hogy a szavazókörében az eredmény szerint senki nem szavazott az MSZP-P listára, miközben például ő is rájuk adta a voksát. 

A férfi a 9-es szavazókörben Hajdú Miklósra, az MSZP-Párbeszéd jelöltjére szavazott, aki a Bács-Kiskun megyei 6-os választókerületben 7311 szavazatot gyűjtött, ezen belül a 9-es szavazókörben 159-et. A férfi az MSZP-Párbeszéd listájára is leadta a voksát.

Különös ugyanakkor, hogy amíg  a többi környékbeli szavazókörben 80-100 szavazatot gyűjtöttek szocialisták, és még a legforróbb narancsvidéken is behúztak legalább húszat, 

a 9-esben egészen pontosan 0-át, azaz nulla voksot kaptak. 

– írja a pécsistop.

Mérce megkereste Hajdú Miklóst, rendelkezik-e bővebb információkkal arról, mi történhetett. Hajdú nem tudja mi történhetett, de úgy emlékszik, ugyanebben a szavazókörben 4 éve is hasonló furcsaság történt, ám akkor az LMP-re leadott egyéni és listás szavazatok esetében. 

Hajdú azt is elmondta, hogy kérvényezte a bajai jegyzőnél a helyzet tisztázását, aki azonban a megszámolt, borítékba lezárt szavazatokhoz már nem akar hivatalos kezdeményezés nélkül hozzányúlni. Így a helyi szocialisták hivatalosan is kifogást nyújtanak be és kérik a szavazókörben leadott voksok újraszámolását.

Az NVI hivatalos adatai szerint egyébként a 9-es szavazókörben 661 szavazatot adtak le egyéni jelöltekre, 649-et pedig pártlistákra. Eszerint Hajdú az egyéni jelöltekre leadott szavazatok 24 százalékát szerezte meg, ennek fényében még furcsább, hogy a pártlistára egy sem érkezett. A Fidesz listájára az számlálás szerint nyolcvannal többen szavaztak, mint Zsigó Róbertre, a párt egyéni jelöltjére.

2023. február 1., 16:21

Új telefonszámon érhető el ezután az ügyeleti ellátás: az 1830-as központi telefonszámot kell annak tárcsáznia, aki az ellátásszervezéssel akar kapcsolatba lépni. Amikor a beteg felhívja a 1830-as központi számot, az irányítószáma alapján kapcsolják az illetékes vármegye mentésirányítását, és ott döntenek a következő lépésről.