Nagyon átverte egy szegedi képviselő a Terrorelhárítási Központot, Macron mellett szelfizgetett

Szabó Bálint autójával csatlakozott a védett személyeket szállító konvojhoz.

2022. január 8., 08:48

Szerző:

A Belügyminisztérium szerint nem számít rendkívüli eseménynek, hogy egy illetéktelen személy bejut Macron francia elnök és a V4-es miniszterelnökök budapesti csúcsára, és ott szelfizik – írja a 24.hu. A tanácskozásra meghívót ugyan nem kapott, de mégis részt vett Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő.

Szabó autójával csatlakozott a védett személyeket szállító konvojhoz, és a szigorú biztonsági intézkedések ellenére halálos nyugalommal sétált be Emmanuel Macron és Orbán Viktor találkozójára.  A 24.hu információi szerint a Terrorelhárítási Központban kivizsgálták az esetet és megrovással zárult a vizsgálat. 

A szegedi önkormányzati képviselő még szelfiket is készített a két vezető közelében, amikor már folytak a tárgyalások. A TEK embereinek azonban fel se tűnt, hogy illetéktelen személy tartózkodik a tárgyalóteremben. A lap megkereste a Belügyminisztériumot. A tárcától azt a választ kapták, hogy csúcstalálkozón semmilyen rendkívüli esemény nem történt, a biztosítással kapcsolatban nem folytatnak vizsgálatot. Elmondták, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója saját hatáskörben értékeli a biztosítás tapasztalatait. A TEK elismerte az incidenst, és azt írták, hogy minden biztosítási feladat után értékelik saját munkájukat. 

 A 24.hu szerint  – titkosított értékelés mellett – a TEK komoly megrovásokat is osztott ki az érintetteknek, az ügynek személyi konzekvenciái is voltak. Szabó Bálint a 24.hu-nak azt mondta, azért ment be a találkozóra, hogy tesztelje a biztosítást. A képviselő szerint abszurd, hogy milyen könnyen jutott el Emmanuel Macron közelébe.

„Már húsz perce ment a tárgyalás, amikor felfigyeltek rám. Akkor megkértek, hogy diszkréten távozzak a teremből”

– mondta a lapnak a képviselő, hozzátéve, hogy a fotók publikálása után, több telefonhívást is kapott, amelyekben azt kérték tőle, hogy távolítsa el a posztot.

(Kiemelt kép: Szabó Bálint közösségi oldala)