Nagy Feró a Kossuth-díjról: akik kritizálnak, nyüszítsenek

Szerinte, az állami kitüntetés Isten ajándéka. 

2021. augusztus 23., 08:32

Szerző:

Nagy visszhangot hozott, hogy Nagy Feró végül augusztus 20-án átvehette a márciusban beígért Kossuth-díjat a magyar kormánytól. A legrangosabb állami kitüntetés miatt ért kritikákról a Beatrice frontembere a Borsnak nyilatkozott. A díj miatt kritikusairól kemény vélemény fogalmazott meg. Elmondta, azok akik nem abba a körbe tartoznak, akiktől tapsot és üdvrivalgást kapott nekik csak a nyüszítés maradt osztályrészül. 

Nagy Feró a bulvárlapnak bevallotta, nagyon jó érzés volt átvennie a díjat, mert óriási tapsot és üdvrivalgást váltott ki az emberekből. „Persze tudom, hogy vannak, akik nem ebbe a körbe tartoznak, és sírnak a Kossuth-díjam miatt, de nekik az a dolguk, hogy nyüszítsenek” – jelentette ki, hozzátéve: a rosszindulatú kommentek már régóta leperegnek róla. 

A frontember kiemelte, a támadások inkább politikai töltetűek, de nem hallja meg. „Ezek az emberek sem en­gem, sem a munkásságomat nem ismerik. Felületesen kö­vették a pályámat, tudják, hogy létezem, egy balhés csávónak tartanak, és ennyi. Ma már ezen könnyedén túllépek. Mindig azt kell megnézni ilyenkor, ki kritizál. Ha egy „senkiházi”, sikertelen személy mondja, engem nem érdekel. Ha mindezt egy igazán híres, és olyan ember kérdőjelezné meg, aki letett valamit az asztalra, lehet, hogy meghallgatnám, és elgondolkodnék azon, igaza lehet-e.” – Nagy Feró mindenkinek csak annyit üzent: Tessék utánam csinálni, írni kell 40–50 jó nótát, és más is megkaphatja. Hálát adok az Úristennek, hogy ezt elintézte ne­kem”. 

(Fotó: Dimény András / 168.hu)

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.