Nagy csendben lecserélték a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vezetőjét

2018. június 25., 11:55

Szerző: Bíró Veronika

Csöndben lecserélték és menesztették a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vezetőjét. A váltás csak az SZGYF honlapjának egyik menüpontjából derül ki, eszerint Bátori Zsolt korábbi vezető helyettese, Benedek István Zsolt megbízott főigazgatóként vezeti az intézményt. Érdeklődésünkre az SZGYF Főigazgatói Irodája megerősítette a vezetőváltást.

Válaszukban azt írják, hogy Benedek István Zsolt 2018. június 1-je óta tölti be a főigazgatói posztot, Bátori Zsolt „már nem tagja az SZGYF munkatársi állományának".

A vezetőváltást a Főigazgatóság sem kommunikálta külön, a döntést válaszlevelükben sem indokolták.

Benedek István Zsolt
Fotó: szgyf.gov.hu

Pedig az SZGYF élén történt változás számot tarthat közérdeklődésre, mivel igen nagy intézményről van szó, szerteágazó hatáskörrel. Honlapjuk szerint

összesen 112 intézmény és telephelyei fenntartói feladatait látja el, melyből 66 szociális, 39 gyermekvédelmi, 5 vegyes (szociális és gyermekvédelmi is) és 2 egyéb típusú intézmény.

A fenntartói feladatkör mellett szakmai támogatást nyújt a szociális és gyermekvédelmi területen dolgozóknak, illetve elősegíti a társadalmi felzárkózást.

Az SZGYF 2013. január 1-je óta működik. A létrehozáskor Pintér Judit vezette az intézményt, őt cserélték Thuma Róbertre 2014. január 1-jétől, a Magyar Államkincstár volt elnökére. Majdnem egy teljes évet töltött ebben a pozícióban, őt 2014. december 15-én váltotta Bátori Zsolt. Benedek István Zsolt jelenleg a negyedik főigazgató az öt és fél éve működő intézmény élén.

Bátori Zsolt főigazgatósága alatt derült fény a gödi Topházban tapasztalható rettenetes állapotokra, illetve ő volt az, aki állami kitüntetésre javasolta a bicskei gyermekotthon szexuális zaklatással vádolt igazgatóját.