Nagy Blanka szerint szánalmas, amit a kormánypárti sajtó művel, rágalmazás miatt jogi lépéseket tesz

2019. január 15., 19:14

Szerző:

Az Echo TV hétfői sajtóklubjában Bayer Zsolt „kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt kis prolinak” nevezte Nagy Blankát, aki egy december 21-i ellenzéki tüntetésen elküldte a Fideszt a francba, ezután pedig támadásba lendült a kormánypárti sajtó is, amely szerint a 18 éves kiskunhalasi diáklány, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium diákja rossz tanuló, több tárgyból bukásra áll és valószínűleg leérettségizni sem tud majd. Erre reagálva Nagy Blanka – aki korábban a december 21-i felszólalásához képest meglehetősen higgadtan intézte el Bayer Zsolt kirohanását – a hvg.hu kérdésére cáfolta az először a Ripost által közölt információkat. A diáklány azt állítja, egyetlen tárgyból sem áll bukásra, száz órát sem hiányzott még az iskolából, és megjegyezte, hogy ugyan nem ő az iskola legjobb tanulója, de fogalma sincs, hogy a tanulmányi eredményeiről szóló információikat honnan vették. Szánalmas, amit a kormánypárti média művel, ő rágalmazás miatt jogi lépéseket tesz a kormánysajtó ellen – fűzte hozzá. 

Nagy Blanka a január 5-i budapesti tüntetésen
Fotó: 444/YouTube

 

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.