Nagy bejelentések várhatók a Kormányinfón

Gulyás Gergely és Szentkirály Alexandra a járvánnyal kapcsolatos fejleményekről fog beszélni.

2021. július 15., 10:02

Szerző: ,

Hamarosan kezdődik a Kormányinfó. A szokásos csütörtöki sajtótájékoztatón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirály Alexandra kormányszóvivő fog beszélni. Az előzetes tájékoztatás szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fejleményekről lesz szó. Akár a harmadik oltás kérdéséről is bejelentheti a döntést Gulyás Gergely.

Megtartja szokásos csütörtöki tájékoztatóját Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. Az előzetes információink szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legújabb fejleményekről lesz szó. Mint írtuk, Novák Katalin szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorban azt mondta, a tegnapi kormányülés egyik fontos témája a harmadik oltás kérdése volt, de egyelőre nem döntöttek erről. A miniszter hozzátette, péntekig biztos, hogy születik döntés ez ügyben. Nem kizárt, hogy a mai Kormányinfón jelenti be Gulyás Gergely, hogy ez ügyben mi a kormány álláspontja. 

A Kormányinfón a 168 is ott lesz. A következő kérdéseket tesszük fel Gulyás Gergely miniszternek:

  • Milyen korlátozások bevezetését tervezi a kormány a negyedik hullámban az oltottakra, illetve a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőkre vonatkozóan?
  • Visszavonják-e a védettségi igazolványt azoktól, akik nem vették fel a második oltást?
  • Orbán Viktor bejelentette, hogy a magyar vakcinagyár 2022 végére kezd el termelni. Mikortól léphet fogalomba a magyar gyártmányú vakcina?

A Kormányinfó a tervek szerint 10 óra 30 perckor kezdődik.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében, 2021. június 24-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)