Náci propagandával hirdette a család fontosságát a pécs-baranyai KDNP, végül törölték a bejegyzést

2020. január 28., 09:35

Szerző:

Míg hétfőn még a holokauszt áldozatainak emléknapján, az alkalomhoz illően posztolt Facebook-oldalára a KDNP pécs-baranyai szervezete, addig ma már náci propaganda jelent meg az oldalukon. Ugyanis – vette észre a Szabad Pécs – egy második világháborús, SS-plakátot osztottak meg, amin a következő idézet olvasható, ráadásul a jól ismert náci betűtípussal angolul:

„A férfi a család védelmezője. A nő a család szíve. A gyerekek pedig a család jövője. Férfi és nő az egység, ahogy a természet megalkotta.”

A megosztást néhány órával cikkünk megjelenése után törölte Facebook-oldaláról a helyi KDNP, de képernyőfotón megvan, hogy nézett ki:

 

A képről egyébként eltávolították az SS jelzést, ám az interneten egyszerű kereséssel fel lehet lelni az eredetit. Sőt, egy internetes boltban plakátként meg is lehet vásárolni, mint egy "viking családot" ábrázoló portrét.

A legtöbb forrás bizonyos Harald Damsleth-nek tulajdonítja:

a német származású, de norvég illusztrátor leginkább a náci propagandaplakátjairól ismert, norvég, angol és magyar nyelvű Wikipédia oldala is van.

Persze elképzelhető, hogy a helyi KDNP nem ismerte fel az eredeti képet, mindenesetre a megosztott poszt épp az alaptörvénynek a családról szóló, kritikusai szerint kirekesztő részét idézik.

16:01

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.