Náci karlendítéshez hasonló mozdulatot tett esküvői videóján a Jobbik elnökének felesége, a politikus szerint csak poén volt

Sneider Tamás asztalánál a régi szkinhed-neve szerepelt, plusz a vicceskedő vőfély buzizott egy nagyot.

2019. január 21., 14:22

Szerző:

Ismét támadásba lendült a Fidesz médiabirodalma a Jobbik ellen, a Hír TV megszerezte a párt elnöke, Sneider Tamás két évvel ezelőtt esküvői videóját, amelyen az látható: a politikus menyasszonya a férj nyakában ülve kétszer is náci karlendítésre emlékeztető mozdulatot tesz. A megvágott felvételen hang nem hallatszik.

A televízió által közzétett másik részleten az látszik, Sneider Tamás asztalánál a névjegykártyán nem a hivatalos neve, hanem a még az 1990-es években, egri skinhead-vezérként használt beceneve olvasható, azaz „Roy”. A videó másik kínos momentuma, amikor a politikus és felesége, Szabó edit Édua ľ aki a Jobbik-frakció jogászaként 450 850 dolgozott a pártnak – láthatóan nem kifogásolja a vőfély viccesnek szánt produkcióját, aki buzinak nevezi az egyik ismert férfi televíziós műsorvezetőt, majd Fekete Pákót parodizálva „nigger köcsögnek” nevezi. Sneider Tamás esküvőjén egyébként megjelent a Jobbik akkori teljes vezérkara, így Vona Gábor akkori pártelnök is.

Sneider Tamás
Fotó: Facebook

444 megkeresésére Sneider Tamás azt mondta, szerinte a felvételen „szórakoznak és poénkodnak” a résztvevők. „Még számos poént adhat közre az Enyveskezű médiája, amiből kedvük szerint kihozhatják, hogy homoszexuálisok vagy Soros-ügynökök vagyunk” – közölte Sneider. A felvétel szerinte egy N1TV-s, később a Mi Hazánk Mozgalomhoz pártolt személytől kerülhettek a kormánymédiához.

– A feleségem még a vágott felvételen is több kézmozdulatot tesz. A szépségkirálynő jelet sem azért mutatta, mert szépségkirálynőnek gondolná magát, és bármilyen karlendítéshez hasonló mozdulatot sem azért tett, mert nácinak gondolná magát – közölte a képviselő. 

Sneider Tamás szerint a felvétel bemutatásának a célja, hogy az utóbbi időkben visszaerősödő Jobbikot lejárassa a kormányzati propaganda, miután a Mi Hazánk Mozgalom megalapításával, és a Jobbik szervezetének szétzilálási szándékával nem sikerült kellő eredményt elérni. 

A képviselő rendőrségi feljelentést tett a magánvideók nyilvánosságra hozatala miatt, és pert indít az azt bemutató orgánumok ellen is.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.