Mutatjuk, hol lehet szükség az esőkabátra

Ilyen időnk lesz kedd éjfélig.

2022. július 11., 16:46

Szerző:

Mind a hétfői, mind pedig a keddi nap folyamán napos, gomolyfelhős időben lesz részünk. Zápor, zivatar hétfőn az északkeleti megyékben, kedden pedig már az ország északkeleti harmadában fordulhat elő, másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél hétfőn és kedden is nagy területen lesz élénk, néhol erős lökések is előfordulhatnak. Zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is tapasztalható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 13 fok között alakul, a hidegre érzékeny területeken alacsonyabb, a városokban és vízpartok környékén magasabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 22 és 28 fok között várható.

(Kiemelt kép: Turisták mennek a szakadó esőben a budapesti Állatkerti körúton 2015. június 9-én. Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Tegnap 19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

Tegnap 18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.