Mínusz 800 ember: kőkemény leépítés a hatvani Bosch-nál, kevesebb a megrendelés, így kevesebb munkaerő kell

2020. április 24., 13:45

Szerző:

A hatvani Bosch-gyár megrendelési állománya 70-75 százalékkal zuhant, ezért

a cég több mint 800 embertől válik meg -

derült ki egy, az Index birtokába került belső levélből. A cég sajtóosztálya a portálnak megerősítette a lapnak a leépítések tényét.

A hatvani Bosch-gyár

Mint írják, a koronavírus-járvány terjedése és az autóipari változások miatt kevesebb a megrendelés, emiatt kényszerültek rá lépésre. Idén nem is várják, hogy visszatérhetnek a normál kerékvágásba az üzemben. Még április végéig

elküldenek 700 kölcsönzött munkavállalót és év végéig szintén megváltnak 130, "indikrekt" területen dolgozó munkavállalótól. 

 

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.