Müller Cecilía 18 új szűrőbuszt rakott parkolópályára

2,8 milliárd forint EU-s támogatásból vásárolt 18 új szűrőbuszt vont ki az egészségügyi ellátásból Müller Cecilía. Egyszerűen leparkolták őket a Nemzeti Ipari park egyik eldugott szegletében.  

2023. április 14., 10:25

Szerző:

Müller Cecília egyszerűen „VÉGLEG KIDOBOTT 18, ÚJ SZŰRŐBUSZT”, amelyeket négy éve méregdrágán, összesen 2,8 milliárd forint EU-s támogatásból vásároltak – írja facebook oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Hadházy szerint a buszokat pár hete titokban Páty mellett, az úgynevezett „Nemzeti Ipari Park“ egyik eldugott szegletében parkolták le.

Ezeket a szűrőbuszokat egy EU-s program keretében 2,8 milliárd forintből vásárolták mammográfiás és egyéb szűrések elvégzéhez. Mind a 18 busz teljesen új.  A képviselő azt írja, hogy egy informátor szerint a Népegészségügyi Központ felszámolta a szűréseket végző osztályát is, a buszok személyzetét pedig elbocsájtja. Hadházy azt írja, hogy a buszok felét kitevő, 1,75 milliárdért(!) vett mammográfiás (emlőszűrő) egységek gyakorlatilag soha nem működtek az eredeti célnak megfelelően, de Müller Cecília azzal védekezett, hogy ezekből kiszerelik a röntgen készülékeket és a buszok a másik tíz járműhöz hasonlóan „sima” egészségügyi szűréseket végeznek majd a kistelepüléseken. A projekt 5 éves kötelelző időtartama lejárt, a képviselő szerint ezért dobták ki a buszokat. 

(Kiemelt képünkön Hadházy Ákos mutatja a kidobott szűrőbuszokat. Forrás: Hadházy Ákos facebook oldala.)