MTVA vezérigazgató a pedagógusok kilenc pontjára: sdfsdfsdf

Az aHang levélküldő akcióban követeli Papp Dánieltől, az MTVA vezérigazgatójától, hogy olvassák fel a pedagógusok és diákok kilenc pontját. A vezérigazgató az aHang e-mailjére perceken belül válaszolt is: sdfsdfsdf.

2022. november 4., 15:18

Szerző:

„sdfsdfsdf”

– válaszolta az aHang levelére Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Az aHang egy levélküldő akciót indított, amiben azt követelik Papp Dánieltől, hogy a közmédia is számoljon be arról a kilenc pontról, amelyet pedagógusok és diákok állítottak össze a közoktatás átalakításáról szóló követeléseikről. Miután a levelet elküldtök a vezérigazgató e-mail címére, perceken belül megkapták a teljesen váratlan és zavarbaejtő választ: sdfsdfsdf.

 

 

Az aHang a közleményében megjegyezte, hogy „hogy ez pontosan mit is jelent, azt nem sikerült megfejtenünk. Mindenesetre reménykedünk abban, hogy a több mint 100 milliárd forintból működő MTVA-nak a vezérigazgatója ennél azért többet gondol az oktatásról, és többre becsüli azokat a diákokat, pedagógusokat, szülőket, civileket és felelős állampolgárokat, akik számára fontos a jövő iskolája és magyar oktatási rendszer.”
(24.hu)

A kilenc beolvasásra váró pontok amúgy ezek:

  1. Érdemi és nyilvános párbeszédet az oktatás megújításáról! Hiteles tájékoztatást a kormány és a közmédia részéről!
  2. Szüntessék meg a pedagógusok lejáratását, az oktatási szereplők megfélemlítését! A kirúgott vagy leváltott tanárokat azonnal helyezzék vissza! Megbecsülést a pedagógusoknak!
  3. Érdekérvényesítő sztrájkjogot a pedagógusoknak!
  4. Felelős, hozzáértő oktatásirányítást! Önálló oktatási minisztériumot!
  5. Kisebb terhelést a diákoknak és a pedagógusoknak!
  6. Esélyteremtő, minőségi oktatást és nevelést mindenkinek – az óvodától az egyetemig!
  7. Versenyképes és értékálló bérezést az oktatásban dolgozóknak!
  8. Minőségi, 21. századi környezetet a tanuláshoz és a tanításhoz, neveléshez!
  9. Szakmai szabadságot és támogatást az oktatásban! Korszerű nemzeti alaptantervet! Szabad tankönyvválasztást!

(Kiemelt kép: Papp Dániel vezérigazgató a Családbarát munkahely minősítést elismerő tábla felavatásán a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában 2022. február 15-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).