Le kell mondania a képviselőségről az újrázó Lackner Csabának a kispesti polgármester szerint, ha a drogvádak beigazolódnak

2019. október 17., 09:18

Szerző:

Ha egyértelműen bebizonyosodik Lackner Csabáról, hogy kokaint fogyasztott és emiatt ostobaságokat beszélt, akkor távoznia kell a közéletből

– mondta a Népszavának Gajda Péter.

Az október 13-i önkormányzati választáson újraválasztott kispesti polgármester arra a sajtóhírre reagált, miszerint már a kispesti szocialisták is szabadulnának a kínossá vált Lacknertől. Az ellenzéki képviselőről a Hír TV mutatott be videófelvételt, amelyen Lackner Csaba fehér port rendezgetett, egy neki tulajdonított hangfelvételen pedig a kerület állítólagos korrupciós ügyeiről beszél.

Gajda nem erősítette meg, hogy a szocialisták már kezdeményezték Lackner eltávolítását, de annyit elmondott, hogy képviselőtársával megállapodtak abban, hogy a héten tisztázzák a kialakult helyzetet. Lackner vasárnap képviselői mandátumot szerzett.

– Ezután gyors döntés születhet arról, mit kell tenni

– mondta a polgármester, hozzátéve, hogy ha Lackner így vagy úgy távozik a városi képviselő-testületből, akkor körzetében értelemszerűen időközi választást írnak ki.

Gajda arról is beszélt, az új főpolgármester még nem tárgyalt a kínos ügyről vele, de „nyilván eljön ennek is az ideje”. Karácsony Gergely viszont már egy interjúban azt mondta, elvárja Gajda Pétertől, hogy rendezze ezt a helyzetet.

Fotó: Facebook

Csütörtökön a Magyar Nemzet arról írt, hogy nyomozás még nem indult az ügyben, a hatósághoz beérkezett dokumentumok alapján feljelentéskiegészítést rendelt el a rendőrség. Mivel a felvételeken szó esik kábítószergyanús anyagok fogyasztásáról, birtoklásáról, a lap azt is megkérdezte a felvételeken látható vagy említett közszereplőktől, hogy tisztáznák-e magukat egy független szakértő segítségével, aki mintát venne a politikusoktól. Lapzártáig csak Gajda Péter jelezte, hogy áll a vizsgálat elé.

Lackner Csaba azt válaszolta, hogy forduljanak az ügyvédjéhez. A szintén szocialista kerületi képviselő, Kránitz Krisztián nem reagált a megkeresésre.

Nemzeti Választási Iroda adatai alapján Lackner Csaba lemondása esetén, illetve egyéni körzetében egy esetleges kormánypárti győzelem esetén is megmaradna az ellenzéki többség a képviselői testületben. A 17 képviselő közül mindössze öt kormánypárti a Gajda Péter által vezetett kerületben.

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.