MSZP: Az MCC-be kimenekített 500 milliárdos közvagyon körül már megjelentek a Fidesz oligarchái

Az ellenzéki párt kifogásolja, hogy a kormány közpénzzel kitömött elitképzője, a Mathias Corvinus Collegium 2 milliárdos kommunikációs szerződést kötött a Fidesz egyik kedvenc cégével.

2021. március 29., 14:31

Szerző:

A Fidesz-rezsim a koronavírus-járvány árnyékában tehetséges fiatalok, gyermekek felkarolása mögé próbálja rejteni 500 milliárd forintnyi közvagyon privatizálását és ellopását – írta közleményében az MSZP.

A Mathias Corvinus Collegiumba kimenekített közvagyon körül már meg is jelentek a fideszes oligarchák, ugyanis az MCC 2 milliárd forintot fog költeni kommunikációs és rendezvényszervezési szolgáltatásokra a Fidesz egyik kedvenc cégénél – közölte az ellenzéki párt.

Az MSZP szerint a közvagyon privatizálásának és ellopásának semmi köze a tehetséggondozáshoz. A kormány feladata az lenne, hogy az állami oktatási rendszerben azonos hozzáférést és esélyt biztosítson mindenkinek a jó minőségű oktatáshoz és a használható tudás megszerzéséhez, függetlenül attól, hogy egy gyermek szegény vagy gazdag, fővárosi vagy vidéki családba születik. Ehhez pedig nem pénzeket kell kiszivattyúzni a költségvetésből, hanem éppen ellenkezőleg: bent kell tartani, sőt növelni kell az állami oktatás részesedését a költségvetési kiadásokból – írják.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi | Róka László)