Mégis sztrájkolnának a mozdonyvezetők

A mozdonyvezetők nem hagyják magukat átverni, augusztus végén döntenek egy lehetséges sztrájk időpontjáról.

2022. augusztus 3., 18:01

Szerző:

A Mozdonyvezetők Szakszervezete Ügyvivő Bizottsága szerint a munkaügyi kapcsolatok terén példátlan módon a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. nem teljesítette a márciusra meghirdetett jogszerű sztrájk lemondásához kapcsolódó megállapodást. A sztrájk elkerülése érdekében a Munkáltató kötelezettséget vállalt 300.000 Ft egyszeri kifizetésre úgy, hogy minden egyéb évközi kifizetés a többi vasutassal azonos módon és mértékben megilleti a mozdonyvezetőket. A megállapodásban vállalt fizetési kötelezettsége alól a munkáltató úgy kívánt kibújni, hogy összemosta a minden munkavállaló számára biztosított vasutasnapi kifizetéssel.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete felszólítja a MÁV vezetését a megállapodásban vállalt kötelezettségei teljesítésére. A MOSZ Ügyvivő Bizottsága azt javasolja a Küldöttközgyűlés számára, hogy a megállapodás betartatása érdekében augusztus végi ülésén határozzon a sztrájk időpontjáról.

(Kimelt kép: Sztrájk miatt várakozik felirat olvasható egy mozdony kijelzőjén a Déli pályaudvaron. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.