Most már szinte mindenki elment, „bármely szakos” tanárokat keresnek Magyarország több iskolájában is

Egyszerűen nincs, aki tanítson.

2017. szeptember 21., 13:18

Szerző:

Múlt heti számunkban – portálunkon szerdán – megjelent az a cikkünk, amelyben arról írtunk, hogy Magyarország összes megyéjéből érkeznek hírek, milyen problémákat jelent a tanárhiány. Ennek kapcsán ma a Tanárblog Iktaziskolában hívta fel a figyelmet arra, hogy van iskola Magyarországon, ahol már „bármely szakos” tanárt keresnek, valószínűleg azért, mert egyszerűen nincs, aki tanítson.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A 444 utána is nézett, a kozigállás.gov.hu portálon talált olyan iskolát – Dunaharasztiban a Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskolát –, amely két fő bármely szakos tanárt is felvesz, azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy a „bármely” kifejezésre 151 találatot dob ki a portál keresőmotorja. Ezekben az álláshirdetésekben többnyire adott szakos–bármely szakos tanár jelentkezését várják, de keres bármely szakos tanárt a budafok-tétényi Baross Gábor Általános Iskola és a dombrádi Móra Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola is, a budapesti  XVIII. Kerületi Eötvös Loránd Általános Iskolának, illetve a sashalmi Tanoda Általános Iskolának  pedig frappánsan csak tanárra van szüksége.

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.