Most éppen úgy tűnik, Tarlós István jövőre mégis indulna a főpolgármesterségért

2018. szeptember 19., 16:37

Szerző:

Bár korábban arra utalt Tarlós István főpolgármester, nem vállalna egy újabb önkormányzati ciklust, a Magyar Hírlap információi szerint jövőre mégis indulna a városvezetői székért.

Továbbra sincs hivatalos közlés arról, hogy Tarlós István főpolgármester 2019-ben is indul-e a Fidesz–KDNP jelöltjeként a városvezetői székért. A lap azonban úgy tudja, hogy változhatott a főpolgármester korábbi álláspontja, és jövőre ismét megmérettetheti magát.

Tarlós korábban azt nyilatkozta, hogy még tárgyal egyet Orbán Viktor kormányfővel, de már nem tervez újabb öt évre.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A hivatalos találkozóra a következő napokban sor kerülhet, ezt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette egy korábbi Kormányinfón. A tárcavezető azt mondta, a miniszterelnök és Tarlós István hivatalos találkozója még szeptemberben, a Sargentini-jelentés EP-vitáját követően várható.

– Nem nagyon kapaszkodom egy újabb ciklusért, valószínűleg nem hajlok arra, hogy vállaljam

– közölte korábban a főpolgármester.

Hozzátette azonban, hogy azért nem fogalmaz konkrétabban, mert még lesz egy beszélgetése az ügyben a kormányfővel. Kijelentette azt is, hogy ha vállalja a jelölést, akkor biztosan közvetlen választás lesz.

Korábban arról volt szó, hogy az Orbán-kormány Tarlós István személyében látja a garanciát a fővárosi győzelemre. Ha viszont a főpolgármester nem vállalja a megméretést, a kormány nem kockáztat, és eltörli a közvetlen főpolgármester-választás intézményét.

20:06

Fotóriportereink képes beszámolója a budapesti október 23-ai rendezvényekről STOP A Magyar Kétfarkú Kutyapárt békemenete nyitotta a sort STOP Majd Orbán Viktor beszédét hallgathatták az arra járó békemenetelők STOP Végül Márki-Zay Péter és az ellenzéki pártok vezetőinek beszédei zárták a napot STOP