Fidesz-iroda lépcsőjére öntött vörös festéket a Momentum

Élő videóban közvetítette Gergely Bálint, a Momentum 17. kerületi képviselője, ahogyan az ‘56-os forradalom leverésének évfordulóján vörös festékkel önti le a Fidesz helyi irodáját.

2023. november 4., 15:52

Szerző:

A Momentum helyi szervezete ezzel tiltakozik az ellen, hogy a kormánypárt nem emelt hangot a forradalmárokat lefasisztázó orosz tankönyvvel szemben.

„Úgy tűnik ők egyetértenek a putyini Oroszország narratívájával, miszerint a magyar hősök fasiszták voltak. Mi a Momentumban úgy gondoljuk, hogy ezen a napon, 67 évvel ezelőtt, hősök vére folyt, nem fasisztáké. Szeretnénk erre emlékeztetni a kormánypártiakat is”

– mondja a videóban Gergely Bálint, majd pedig vérvörös festéket önt a Fidesz iroda és egy „Az ‘56-os forradalmárok nem fasiszták, hanem hősök voltak” feliratú molinó elé.

(Kiemelt képünk forrása: Momentum Mozgalom)

2024. május 24., 13:12

A 37 négyzetméteres, korábban magántulajdonban lévő erdőt a magyar állam kisajátította az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal miatt. Felmérték, hogy mennyit érhet az ingatlan, és megállapították, hogy egy forinttal tudják gazdagítani a tulajt. Végül mégis fölfelé kerekítettek, amit a postás is megkétszerezett, mert nem volt nála apró.