A rács másik oldalára került börtőnőr, aki jó pénzért mobiltelefonkat csempészett be egy rabnak

2020. augusztus 6., 15:05

Szerző:

A megalapozott gyanú szerint egy magánszemély 2020. júliusa előtt abban állapodott meg egy büntetés-végrehajtási intézetben elhelyezett fogvatartottal, hogy mobiltelefonokat juttat be neki továbbértékesítésre és személyes használatra A készülékek bevitelét egy az intézetben dolgozó munkáltatási felügyelő vállalta, aki

öt készülék beviteléért alkalmanként 150.000,- forintot kapott.

A nyomozó ügyészség az ügyben két személyt hallgatott ki gyanúsítottként,  akik a gyanúsítás ellen nem éltek panasszal. A büntetés-végrehajtási dolgozó nem tett vallomást, míg civil társa elismerte a bűncselekmények elkövetését, azonban érdemi védekezést terjesztett elő.

A Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa az ügyészi indítványnak megfelelően letartóztatta a börtönőrt – tudatta a honlapján az Ügyészség.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.