Mindent megtett a fideszes önkormányzat, mégis lesz helyük a pécsi civileknek

2017. december 14., 21:35

Szerző:

„Felkérünk minden pécsi polgárt, vállalkozást, szervezetet, hogy ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. Ne adjon tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget! Ne segédkezzen senki otthonunk, Európa, hazánk, Magyarország és szeretett városunk, Pécs jövőjének kockáztatásában, ne segédkezzen Soros György tervének megvalósításában.” Ezt a határozatot szavazta meg a pécsi közgyűlés. Az ellen az Emberség Erejével Alapítvány ellen, amelyik Soros ötszázezer dolláros támogatásával a város és térség szegényei, elesettjei megsegítéséért, felemelkedéséért dolgozik. Mi is bemutattuk a szervezetet, amelynek tevékenységében persze a leghalványabb nyoma sincs annak, amit a propagandagépezet összehord róluk.

Egy darabig úgy tűnt, hogy a hazugságokból és félelemkeltésből álló kormánypropaganda elérte a célját, a közösségi tér és központ helyszínét biztosító divatos belvárosi szórakozóhely, a Nappali csapata ma közölte: 

„A helyi és országos politikában, médiában folyó, természetesen mindenféle realitást nélkülöző lejárató kampány hatására létrejött hisztérikus és ijesztő helyzetet látva főbérlőnk, az ingatlan tulajdonosa megkért minket, hogy ne szerződjünk az Emberség Ereje Alapítvánnyal. Aggodalmukat megértjük és elfogadjuk, az együttműködéstől kénytelenek vagyunk visszalépni.”

 Az alapítvány a Facebookon adta hírül, hogy rengetegen felháborodtak a döntésen, és támogatásukról biztosították őket.

„Lesz tető a fejünk fölött!

Szívből köszönjük az elmúlt időszakban kapott számos támogatást és biztatást! A hatalmas mennyiségű üzenetnek és felajánlásnak köszönhetően nem jelent majd fennakadást az új munkahelyünk kialakítása: s ezért nem lehetünk elég hálásak nektek.”

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.