Mindenki siet Orbán Viktor kedvében járni, a felcsúti akadémia csak támogatásokból 5,6 milliárdot kapott tavaly

2018. június 7., 12:31

Szerző:

A Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány közhasznú jelentésében tette közzé, hogy tavaly 6,064 milliárd forintnyi bevétele volt, amelyből 5,6 milliárd támogatásokból érkezett – derül ki az MFor cikkéből. A legnagyobb bevétel, 3,1 milliárd forint különböző gazdasági társaságok adományaként érkezett, de az alapítvány taóból is 2,5 milliárdot használt fel tavaly.

Fotó: MTI/Beliczay László

A tao-rendszer fennállása, azaz 2011 óta Felcsútra már több mint 19 milliárd forint érkezett, amellyel a klub kimagaslik a sporttámogatásban részesülők közül. Ami pedig a cégektől érkező adományokat illeti a 2017-es 3,1 milliárd csak a második legjobb eredményük, ugyanis 2014-ben több mint 4 milliárd forintot öltek bele különböző társaságok Orbán Viktor kedvenc csapatának a fenntartásába.  

2011 óta összesen 229 milliárd forint áramlott a futballklubokhoz a taóból.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.