Minden huszonötödik magyarnak nincs rendes vécé az otthonában

2019. november 19., 15:29

Szerző:

„Alig található olyan statisztikai mutató a lakhatás területén, amelyben ne Magyarország lenne a sereghajtó a V4 országok között.”

– írtuk éppen a mai nap reggelén a Habitat for Humanity Magyarország lakhatási szegénységet felmérő jelentése alapján. Az Eurostat szintén friss adatokat közölt a lakhatás minőségének egyik alapjának számító wc-használat lehetőségéről.

Magyarországon a lakosság 3,9 százalékának nincs saját vízöblítéses wc az otthonában.

Európai összehasonlításban ezzel a ranglista végétől számított 6. helyen vagyunk, a legrosszabb helyzet Romániában (27,7 százalék), Bulgáriában (15,3 százalék), Litvániában (10,6 százalék) van.

Ha a V4 országokkal hasonlítjuk össze, akkor Lengyelországban a lakosság 2,1 százalékának, Csehországban 0,5 százalékának, Szlovákiában pedig 1,5 százalékának nincsen otthonában vízöblítéses wc.

17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.