Milliárdos, mégis egy falusi iskolában tanít történelmet az egyik leggazdagabb magyar

10,3 milliárd forintjával a legvagyonosabb magyarok közé számít, ő mégis a fülöpjakabi általános iskola katedráján tölti a mindennapjait.

2022. június 23., 20:26

Szerző:

Óriási vagyona ellenére egy falusi általános iskolában tanítja történelemre a diákokat Füzesi Attila nagyvállalkozó. A milliárdos, aki még a Forbes-listán is szerepel, jelenleg is Fülöpjakabon él és dolgozik. Az RTL Klub Fókusz című műsorában pedig elmesélte azt is, annak idején egy kis, moszkvai nyomdában kezdett el egyetemista korában, azóta kávézólánca és alumíniumöntödéje is van.

Hei kétszer jár be tanítani az iskolába a faluban található, úszómedencés, kerti tavas, és 60 darabos autógyűjteménnyel is kiegészülő villájából. Az RTL-nek Füzesi azt mondta, a tanításon túl például az iskolabusz költségeibe is beszállt helyben,

egyszer Dubajba szervezett számukra osztálykirándulást, de történelemórái keretében minden évben Auschwitzba is elviszi a felsősöket, hogy a náci megsemmisítő tábor múzeumát és emlékeit is lássák.

A televíziónak úgy nyilatkozott, a tanítás és a közösség segítése a legfontosabb motiváció mindennapi munkája során, ezért csinálja azt ingyen.

(Kiemelt kép: Pillanatkép az RTL riportjából)

 

Ausztria panaszt emel az Európai Bíróságnál az Európai Parlament szerdai döntése miatt, amellyel az uniós képviselőtestület plénuma az Európai Bizottság előterjesztésére a nukleáris- és földgázenergiát „zöld és fenntartható” átmeneti energiaforrásnak minősítette – jelentette be az osztrák környezetvédelmi, energiaügyi és innovációs miniszter.

Tavaly ilyenkor 90 centiméter volt a tó vízállás, ez ma már csak 76 centiméter. Az agárdi vízmérce szerint a tó vízszintje naponta csaknem 1 centivel csökkent az elmúlt héten.