Miközben Orbán Viktor magánrepülőgépen jár meccsre, a gyerekek fagyoskodnak a fóti otthonban

2018. október 2., 16:35

Szerző:

Élőben jelentkezett Szél Bernadett Facebook-oldalán a fóti gyermekotthonból, ahol mint mondja, nincs fűtés, mert elromlott a kazán és nem jut pénz a javításra.

- A kormány láthatóan nem tett le arról, hogy kitegye a gyermekeket az otthonból, miközben itt nagyon jó helyük van – állítja a videóban politikus asszony. - Hatvanegy éve itt van ez a gyermekváros, és nem akarnak innen költözni. Mivel vannak várólisták, ezért jó lenne, ha nem innen vinnének át gyerekeket, hanem más rászorulókat helyeznének el az épülő, új otthonokba.

Szél szerint érthető, hogy a festői fóti gyermekotthon ingatlanpanamázóknak jó befektetés lehet, szerinte ez az oka annak, hogy a kormány jövőre be akarja zárni. A független politikus elmondta, hogy éjszakánként 5-6 fok van az otthonban, a dolgozók és a gyerekek fagyoskodnak, kisebb hősugárzókkal próbálják magukat melegíteni. - Üzenem a kormánynak, hogy küldjenek hatmilliót a gyermekotthonnak, ennyi kellene ugyanis a kazánra.

Szél szerint az amúgy jó felszereltségű intézmény korszerűsítésének hiánya is amiatt van, mert valaki rá akarja tenni a kezét az ingatlanra.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.