Micsoda buli: Orbán Viktor a fiát is magával vitte az Erdogan elnöki beiktatásának szánt baráti összejövetelre – Képek!

2018. július 10., 11:35

Szerző:

A magyar miniszterelnök fiával, Orbán Gáspárral vett részt Reccep Tayyip Erdogan török elnök beiktatásán Ankarában. Orbán Viktor és kísérete az MTI fotóinak tanúsága szerint a beiktatási ceremónián és az azt követő fogadáson is tiszteletét tette.

Erdogant június 24-án újraválasztották, hétfőn pedig letette az államfői esküt a parlamentben. Ezzel Törökországban hivatalosan is végrehajtó elnöki rendszer lépett életbe.

Az eskütételre meghívták Rumen Radev bolgár, Gjorge Ivanov macedón, Hashim Thaci koszovói, valamint Aleksandar Vucic szerb elnököt, Bakir Izetbegovicot, a háromtagú boszniai államelnökség bosnyák tagját, illetve Nicolás Maduro venezuelai elnököt is. A kormányfők közül Orbán Viktor magyar, Dmitrij Medvegyev orosz, valamint Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök volt jelen, a nyugati világ azonban nem képviseltette magát.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képeken Orbán látható például Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnökkel.

Erdogan újraválasztott török elnök beiktatása Orbán Viktor és Dmitrij Medvegyev találkozása Ankarában
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Aztán ölelkezett egyet Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel, az ellenzéki jobbközép Hajrá Olaszország párt vezetőjével.

Erdogan újraválasztott török elnök beiktatása Orbán és Silvio Berlusconi viszonya már szorosabbnak is tűnt
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az elnöki épületegyüttes makettjét viszont már Orbán Gáspárral, s állandó szárnysegédjével, Havasi Bertalan miniszterelnöki szóvivővel tekintette meg.

Erdogan újraválasztott török elnök beiktatása Orbán meglepetésvendéget is vitt: a fiát
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

 

Tegnap 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.