Inkább koplaltak a rászoruló családok a koszos szobákban, mintsem megegyék Mészáros Lőrinc üdülőjének kosztját

2019. július 23., 17:41

Szerző:

Négy napra 220 ezer forintért nyaralhattak azok a "szerencsés" nagycsaládosok, akik a balatoni Club Aliga szálláshelyére nyertek - a részben az Erzsébet-utalványok bevételeiből finanszírozott - Erzsébet-táborok keretében kedvezményes üdülést. Azonban a 24.hu-nak írt szülői tapasztalatok szerint

többen néhány nap alatt otthagyták a tábort a borzalmas körülmények miatt.

A 2018-ban Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe került Club Aliga a portállal azt közölte, hogy nem tudnak a családok panaszairól. Ehhez képest számos beszámolót írtak a szülők, akik jellemzően a szobák állapotát és az étkezést kritizálták, erről pedig többen a panaszkönyvben is említést tettek – tehát a szálláshelynek ez alapján igencsak tudnia kellett a problémákról.

"Tiszta ágy" fogadja a vendégeket a Club Aligában 2019 nyarán.
Fotó: fotó: TripAdvisor

Lapunk utánanézett az egyik legismertebb szálláshelyoldalon, a TripAdvisoron a szállónak, az alábbi vélemény pedig nem egyedülálló:

„Aki teheti ne jöjjön ide a szállóba semmiképpen!!! A gyerekek szó szerint sírnak hogy menjünk haza! A szag ami a szobában van az elviselhetetlen, dohos, ami ezekből a 30 éves koszos bútorokból áramlik, hajnali 1 óra van és nem tudom rávenni magam az alvásra, elindulnék haza amit reggel megteszünk, csak az a baj, hogy nem a kertek alatt lakunk (...) Ne essetek az én hibámba, nem hallgattam az előttem szólókra, kosz kosz és kosz!!!”

A szülők beszámolói nagyon hasonlók:

 • A szobák tele voltak pókokkal, szúnyogokkal és más ízeltlábúakkal, egyesek egérürüléket is találtak az ágyneműtartóban;
 • a berendezés elavult és hiányos volt, lámpák hiányoztak, vezeték lógott a falból;
 • a szálló takarítása hiányos volt;
 • az ételek minősége általában rémes volt, az esetenként jobb ételekből pedig nem volt elég;
 • szikkadt pékáru, sovány leves, hiányos feltétű tészta volt a leggyakoribb menü;
 • ha egy rossz vacsorát nem ettek meg, reggelire újra feltálalták a lakóknak;
 • romlott ételt is felszolgáltak, amit állítólag a konyhafőnök is elismert.

A beszámolók szerint, akik nem engedhették meg maguknak, hogy máshol egyenek, azok többnyire koplaltak a botrányos konyha miatt.

A programot az állam egy alapítványon keresztül finanszírozza, vagyis a családok 220 ezer forintos nyaralási költségéből 202 ezer forintot vállal át. A családok némi önrészt és az utazást állják.

A szülői beszámolók szerint a program jó üzlet a lepukkant Mészáros-Tiborcz-féle szállónak, mert a támogatásért cserébe alig szolgáltatnak valamit.

Mindezt úgy, hogy sok nagycsaládosnak ez a program az egyetlen üdülési lehetősége, mert pusztán önerőből nem tudnák előteremteni a szükséges anyagiakat. Megjegyeznénk, hogy az állami támogatást akkor is megkapja a szálló, ha a nyaralók idő előtt inkább távoznak.

Néhányat még idéznénk a TripAdvisoron található értékelésekből:

 • „A szúnyogháló vízálló sebtapaszokkal van rögzítve (!)”
 • „A wc ülőke első használatkor letört”
 • „Az ételek ehetetlenek, lefagyasztják a maradékokat, amit később ismét kiadnak.”
 • „Kosz, mocsok, hajszálak, rovartetemek mindenütt. Takarításnak nyomát sem láttam. A szúnyoghálón 50*50 cm-es lyuk tátongott, ahol lódarazsak repültek be.”
 • „A fürdőszoba penészes, penész és vizeletszag terjengett a levegőben.”
 • „A pótágyért ugyanúgy ki kell fizetni a teljes szoba árát.”

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.