Mészáros Lőrinc veje is beszállhat a Haladás csapatába

A másodosztályú csapatnál változások lehetnek a vezetőségben, a Mészáros-család is feltűnt a tranzakció körül.

2021. október 22., 20:44

Szerző:

Új többségi tulajdonosa lehet a másodosztályban szereplő Haladás futballcsapatának, amely cég hátterében Mészáros Lőrinc veje is feltűnik. Az Illés Akadémia helyett ezt követően a Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lehet majd a klub többségi tulajdonosa, ha a tervek szerint 5 millió forintról 40 millió forintra emelik a Haladás Labdarúgó Kft. törzstőkéjét, írja a nyugat.hu. A tőkeemeléshez szükséges 35 millió forintot a Vasútvill Kft. is biztosíthatja, amely cég Mészáros Lőrinc vejéhez, Homlok Zsolthoz köthető. Ráadásul itt dolgozik felügyelőbizottsági tagként Homlok felesége, Mészáros Ágnes is – a névrokonság pedig nem véletlen, ő ugyanis Mészáros Lőrinc lánya.

Az Illés Akadémia jelenleg a futballklub nagyjából 81 százalékát birtokolja, azonban ez az arány tőkeemelés után 10 százalékra zsugorodna. Így gyakorlatilag kiszállna a klubból a csapat legendája, Illés Béla. Ezzel párhuzamosan a Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tulajdonrésze 8 és fél százalékról 88 százalék fölé emelkedne. Utóbbi cég papíron Séllei Árpádhoz tartozik, aki már közel két éve a Haladás ügyvezetője. Emellett a szombathelyi önkormányzat is tulajdonos a klubban: jelenleg 10 százalékban, de ez a hányad 1,26 százalékra olvadhat. A tőkeemelésről jövő héten dönt a szombathelyi városi közgyűlés.

(Kiemelt kép: A nemzeti színekkel megvilágított Haladás Sportkomplexum Szombathelyen. Fotó: MTI/Varga György)

 

Szombattól az északi szakaszon, a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között a hétvégéken is jár a 3-as metró, míg a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. A felújítás várhatóan májusban fejeződik be.