Mészáros Lőrinc elzavarta a HVG riporterét, most az erről szóló hangfelvétel törlésére szólította fel az összes lapot

2020. február 14., 15:15

Szerző:

Hatmilliárd forintos veszteséggel veszi meg az állami MVM Mészáros Lőrinctől az általa nyereségesen átvett Mátrai Erőművet, mint ismert. A HVG újságírója ezzel kapcsolatban szerette volna kérdezni a Fehován (Fegyver, Horgász és Vadászati Kiállításon) csütörtökön felbukkant dollármilliárdost, ő azonban nem állt kötélnek, sőt, a HVG hangfelvételének tanúsága szerint elzavarta a lap riporterét.

„Mondom, távolodjon már el tőlem! Hát kicsoda maga, hogy engem zaklat?"

– mondta egyebek mellett az újságírónak. 

Az erről szóló beszámolót a HVG nyomán több portál – köztük így a 168 Óra Online is – szemlézte, így ezek pénteken mind kaptak Mészáros Lőrinc jogi képviselőjétől egy levelet, amelyben tudatja, hogy Mészáros nem közszereplő, a hvg.hu felvételének elkészítéséhez pedig nem járult hozzá, ezért felszólítja a médiumokat, hogy töröljék a hangfelvételt.

A hvg.hu jelezte, hogy a felszólításnak nem tesz eleget. És nem törli a hangfelvételt a 168 Óra Online sem.

Az idei Fehova egyébként különösen  izgalmasnak ígérkezik, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes például ugyanott jelentette be, hogy pöttyös, ázsiai szarvasokkal pótolná a sertéspetis miatt kilőtt, illetve kilövendő vaddisznókat a magyar vadaskertekben. És hol van még a vége: a rendezvény február 16-ig tart.