Mesterházy szerint Lewis Hamilton leváltaná a magyar kormányt

Az MSZP volt elnöke a Facebookon idézte az autóversenyzőt. 

2021. július 30., 10:18

Szerző:

Hamilton LMBTQ-s megszólalása után tovább gyűrűzik a botrány: Mesterházy Attila is megírta a véleményét az ügyről, aki szerint „Lewis Hamilton egy legenda. Ha mond valamit, annak súlya van és érdemes rá odafigyelni.” Az MSZP-s politikus hosszasan idézi az autóversenyzőt, majd elvonja a konzekvenciát: „Tehát Lewis Hamilton az Orbán-kormány leváltására szavaz. Tegyük mi is ezt 2022-ben!”

Hamilton a héten azt írta a Facebookra:

„A hétvégi Nagydíj előtt szeretném támogatásomról biztosítani azokat, akiket hátrányosan érint a kormány LMBTQ-ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető a hatalom részéről ez a törvény. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga legyen, nem számít, hogy kit szeret, vagy hogy milyen nemmel tud azonosulni.”

Végül arra kérte a magyarokat, hogy a következő választáson szavazzanak úgy, hogy azzal megvédik az LMBTQ közösség jogait, akiknek szerinte most nagyobb szüksége van a támogatásra, mint valaha. Zárásként pedig azt írta, a szeretet mindig győz, és pozitivitást küld mindenkinek.

(Kiemelt kép: Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának otthont adó Hungaroringen tartott sajtótájékoztatón, 2021. július 29-én. Fotó: Florion Goga / MTI/EPA/Reuters)