Mentőautóba ült, előtte levegőt kapkodva sírt Vadai Ágnes

2018. december 17., 20:17

Szerző:

- Bántottak bennünket, pedig én csak azért jöttem, hogy Varju Lacinak segítsek - lihegte sírva Vadai Ágnes országgyűlési képviselő.

Fotó: Facebook

A DK alelnöke megpróbált bejutni, amikor Lukász László készült kijönni, ám a biztonságiak nem engedtek, állítása szerint hatan támadtak neki és megrángatták, kilökdösték őt. A videóban azt mondta, a rendőrök is garantálták arról, hogy jogait gyakorolva bemehet az épületbe, de nem tudnak neki segíteni jogai gyakorlásában.

Vadai annyira fájlalta a karját, hogy úgy döntött, egy mentőssel megnézeti zúzódásait.

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.