Mengyi „Voldemort" Roland ingatlanfejlesztő lett

2018. október 2., 13:38

Szerző:

A Voldemort nagyúrként elhíresült Mengyi Roland, volt fideszes országgyűlési képviselő fejlesztőként vesz részt a legnagyobb európai ingatlankiállításon – értesült a hvg.hu.

Mengyi úgy vesz részt a müncheni rendezvényen, hogy közben folyik itthon ellene a büntetőeljárás. A kenőpénzek, költségvetési csalás és befolyással üzérkedés miatt megvádolt fideszes exképviselő szabadlábon védekezhet.

A Voldemort-ügyről a 168 Óra számolt be elsőként 2016-ban lehallgatási jegyzőkönyvek és nyomozati iratok alapján. Mengyi állítólag Voldemortnak hívatta magát, ezért híresült el ezen a néven az ügye. Azért folyik ellene büntetőeljárás, mert a vád szerint kenőpénzt kért nyertes uniós pályázatokért, hat társával együtt költségvetési csalás kísérlete és befolyással üzérkedés miatt áll a Fővárosi Törvényszék előtt. Mentelmi jogát 2016 szeptemberében felfüggesztették.

A müncheni expo honlapja szerint „Dr. Roland Mengyi, Developer”, vagyis fejlesztőként vesz részt a sajóörösi Immosolutions Kft. képviseletében az eseményen. Sajóörös az exképviselő faluja. A cégadatbázis alapján a megnevezett kft. vezető tisztségviselője és egyedüli tulajdonosa Mengyi Ramóna, aki a volt politikus felesége.