Luxusbörtönbe vonult az első korrupcióért elítélt fideszes képviselő, Mengyi „Voldemort” Roland

2020. január 16., 07:44

Szerző:

Titokban vonult be szombaton a kecskeméti börtönbe Mengyi Roland volt fideszes parlamenti képviselő, akit tavaly szeptember végén ítéltek jogerősen négyéves börtönbüntetésre költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt – tudta meg a Blikk.

Decemberben kellett volna megkezdenie a büntetésének letöltését, de halasztást kaphatott, így a karácsonyt még családjával tölthette. A lap úgy tudja, a politikus Kecskeméten, Magyarország legjobb, európai színvonalú börtönében van, amiről azt mondják, "szinte egy szanatórium". Arról, hogy Mengyi börtönbe vonult-e már, a közigazgatás nem túl nagy lelkesedéssel akart hírt adni.

A kecskeméti börtönben egyébként a rabok szabadidejüket tévézéssel, számítógépezéssel, kártyázással, pingpongozással, vagy a könyvtárban tölthetik el. Van biliárdasztal, konditerem, sakk- és angolszakkör és még kertészkedni is lehet. Nyáron az intézmény füves sportpályáján 1-2 órát napozhatnak, és közben egy kerti csapnál hűthetik le magukat.

Az első év után hétvégenként hazajárhatnak, az utolsó egy évet pedig jó eséllyel otthon tölthetik, nyomkövetővel. Ha jól viselkedik, 2 év 8 hónap után szabadul, ehhez Mengyi Rolandnak szerényen kell közlekednie, itt nem számít, hogy ki voltál, nagyobb embert is láttak már ezek a falak – mondta a lapnak egy korábbi elítélt.

A kecskeméti börtönt a politikához több szállal kötődő olajszőkítő bűnözők leültetésére hozták létre egy volt orosz laktanyából. Később itt raboskodott Stadler József is, akivel kapcsolatban a börtönlakók tudni vélik, hogy csapot szereltetett a börtönszobájába. Zuschlag János volt szocialista képviselő is itt töltötte csalás miatti hatéves büntetését.