Menczer Tamás: Nem vagyok bukott sportriporter

Ahogy Vágó István nem volt soha bukott kvízmester, én se vagyok bukott sportiporter – mondta a Külügyminisztérium államtitkára a DK-s politikussal kialakult vitára reagálva.

2021. március 19., 12:45

Szerző:

A Keljfeljancsi pénteki adásában beszélt a külügyi államtitkár arról a csörtéről, ami közte és Vágó István között zajlott a héten. A Demokratikus Koalíció politikusa ugyanis posztjaiban többször is „bukott sportiporternek” nevezte Menczer Tamást, aki válaszposztjában sérelmezte ezt a jelzőt.

„Futballkommentátorként már az összes szexuális pózra fel voltam kérve, akár listát is vezethetnék róla. Viszont fontosnak tartom, ha a politikai térben kommunikálunk, akkor válogassuk meg a kifejezéseinket” – jelentette ki az államtitkár. Menczer Tamás Fiala kérdésére azt is elmondta, egyelőre nincs eldöntve, ő lesz-e a Budakeszi választókerület országgyűlési képviselőjelöltje.

„A vakcinabeszerzés most a legfontosabb feladatom, minden idegszálammal ezen dolgozom tavaly szeptember óta, sok emberrel együtt. Bár nem posztom egészségügyi feladatokról nyilatkozni, azt tudom, hogy kizárólag az oltás az egyetlen és hosszú távú megoldás a vírus ellen” – mondta. A kormánypárti politikus szerint most nem lehet kérdés a vakcina származása.

„Ha emberi életekről van szó, akkor egy normális világban nem arról szól a diskurzus, hogy merről érkezik a vakcina. Győz a józan ész, és félreteszik a geopolitikai helyzetet, ha veszély van, és szükség a vakcinára. Nagyon örülök annak, hogy a mi kormányunk nem vesz részt az olyan játszmákban, ahol az a fontos, Keletről vagy Nyugatról származik a vakcina” – fogalmazott az államtitkár.

Menczer Tamás arra is reagált, hogy Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere csütörtökön azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy nem találnak jelentkezőket a helyi háziorvosok a Sinopharm vakcinájára, ezért a kormány visszakérte a megmaradt készleteket. Ezt a kormánymédia úgy tálalta, mintha a polgármester küldené vissza a vakcinákat, ami miatt felháborodott kerületi lakosok tiltakoznak. Menczer a kormánymédia által terjeszettt narratívára reagált.

Az államtitkár azt mondta, az ilyen hírek hallatán meg kell őriznie higgadtságát. „Csakis higgadtan lehet életmentést végezni. Erőteljesen fellépek a Szaniszló Sándor-féle politikai akciókkal szemben, a vakcina nem lehet az aktuálpolitika része. Harmadrészt elfogadhatatlannak tartom az oltásellenességet” – fejtette ki Menczer Tamás.

(Kiemelt kép: MTI | Balogh Zoltán)