Menczer: keleti vakcinák nélkül 500 milliárd forintot vesztett volna Magyarország

A lakosság több mint 48 százaléka megkapta már legalább az első koronavírus elleni oltást.

2021. május 20., 19:19

Szerző:

A teljes zárás alatt a magyar gazdaság egy nap alatt 10-15 milliárd forintnyi veszteséget szenvedett el, az adatok alapján több mint 500 milliárd forintot nyert Magyarország azzal, hogy keleti vakcinát is vásárolt – jelentette ki Menczer Tamás csütörtökön Zalaegerszegen, A jelen technológiai és kulturális kihívásai című konferencián.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kiemelte: a keleti vakcináknak köszönhetően a magyar oltási adatok sokkal jobbak az európai átlagnál. A lakosság több mint 48 százaléka megkapta már legalább az első koronavírus elleni oltást, az európai átlag 32 százalék, írja az MTI.

„Április 30-ig 4 millió embert oltottak be, a keleti vakcina nélkül ezt a számot július második felében értük volna el, így másfél, két hónapig érvényben maradtak volna a korábbi korlátozások, a vakcina-politikának köszönhetően előbb tudtunk fokozatosan nyitni, előbb tud az élet visszatérni a rendes kerékvágásba" – fogalmazott az államtitkár.

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)