Megverte, majd a fagyos Dunába lökte menyasszonyát egy 15 éves fiú

2020. február 20., 11:50

Szerző:

Vádat emelte a Fővárosi Főügyészség egy kamaszfiú ellen, aki többször bántalmazta a menyasszonyát és belökte a Dunába.

A cselekmény idején 15 éves fiú jegyben járt a lánnyal. A viszonyuk megromlott, a fiú többször megverte a lányt, 2018 március 3-án pedig sétálni hívta a Duna ráckevei-soroksári ágához.

A fiú féltékenysége miatt a sétából veszekedés lett, kezet emelt a lányra, majd a több mint 4 méter magas partról a fagyos folyóba lökte. A lány kimászott, a fiú ezután is ütötte, a lány életveszélyes állapotba került.

A Fővárosi Főügyészség emberölés kísérlete, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés, illetve annak kísérlete miatt emelt vádat. Az ügyészség letöltendőt kért a fiatalemberre. A fiút az ügyészi indítvány alapján először letartóztatták, majd a bíróság később a bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A fiú tavaly augusztus elején

megszökött a bűnügyi felügyeletből, levágta magáról a nyomkövetőt,

és a gyanú szerint az újabb barátnőjét és annak édesanyját késsel bántalmazta. Emiatt a fiatalkorú ellen újabb eljárás indult, amelyben ügyészi indítványra letartóztatták, jelenleg is a legsúlyosabb kényszerintézkedés hatálya alatt áll.

 

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.