Megvan Völner Pál utódja

A miniszter Facebook-oldalán jelentette be a politikus kinevezését.

2021. december 10., 13:38

Szerző:

Répássy Róbertet nevezte ki december 11-ei hatállyal az Igazságügyi Minisztérium államtitkárává Áder János köztársasági elnök - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

"Isten hozta újra az Igazságügyi Minisztériumban, Államtitkár úr!" – írta Varga Judit, aki úgy zárta posztját: "Üdv újra a fedélzeten!"

A Legfőbb Ügyészség kedden jelentette be, hogy Polt Péter legfőbb ügyész Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését kérte a házelnöktől egy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként.

Völner Pál jogi képviselője aznap közölte: ügyfele kedden benyújtja lemondását államtitkári tisztségéről. Az ügyvédi iroda közleményében az áll: Völner Pál nem ismeri el büntetőjogi felelősségét, semmilyen bűncselekményt nem követett el, "államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően látta el".

(Kiemelt kép: Varga Judit Facebook-oldala)

 

 

2023. január 27., 16:32

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.