Megvan a DK új főpolgármester-helyettese

Három pozícióról is döntött a DK Gy. Németh Erzsébet összeférhetetlensége nyomán.

2022. április 30., 11:37

Szerző:

Gy. Németh Erzsébet több pozíciót is betöltött a fővárosi vezetésben, így ő volt a DK egyik fővárosi képviselője, fővárosi frakcióvezetője és főpolgármester-helyettese is. Április 3-án azonban listás országgyűlési mandátumot szerzett a választáson, ezzel pedig összeférhetetlenné vált korábbi pozícióival.

A Demokratikus Koalíció elnöksége szombaton úgy határozott a HVG szerint, hogy Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselővé válásával a DK listás fővárosi képviselője Élő Norbert lesz, míg a párt fővárosi frakciójának vezetője Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi DK-s polgármester lesz. 

Ezen túlmenően a főpolgármester-helyettesi posztról is döntöttek, amelyet – a választáson az érdi körzetet elveszítő – Bősz Anettet, a párt országgyűlési frakciójának korábbi tagját jelölik.

(Kiemelt kép: Bősz Anett, a DK képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 1-jén. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Az önkormányzat döntése nyomán júliustól a jelenleginél szigorúbb feltételekkel lehet csak parkolni Pécs közterületein: több eddigi kedvezmény megszűnik, a fizető övezet mérete növekszik, bizonyos zöld rendszámos autók ingyenes várakozási lehetőségét eltörlik és a „városmagban” történő behajtás szabályai is változnak.