Megtelt a Hősök tere tüntetőkkel

Tüntetők ezrei állnak ki a pedagógusok követelései mellett. 

2022. október 14., 17:16

Szerző:

El a kezekkel a tanárainktól, ezzel a címmel demonstrálnak a pedagógusok mellett Budapesten. Többezres tömeg gyűlt össze a Hősök terén. Pénteken a nap folyamán több iskolában is sztrájkoltak a tanárok. A Diákok a Tanárokért-csoport szervezésében a Hősök teréről vonulnak a tiltakozók a Belügyminisztériumhoz. A fővárosi demonstrációval párhuzamosan ország több nagyvárosában is zajlanak a tüntetések. 

Délután ötre nagyjából megtelt a Hősök tere, a helyszíni tudósítások szerint régi magyar számok szólnak egy nagyobb hangszóróból. Mostanra legalább 4 ezresre duzzadt a tömeg, a környező utcákból továbbra is tömött sorokban érkeznek az emberek. A bejelentetett demonstráción az a terv, hogy az Andrássy úton és a József Attila úton haladva az állami iskolákat fenntartó Belügyminisztérium elé vonulnak.

(Fotó: Perényi Rita)

Petíciót adtak át a szervezett tanárok szombaton délután a Belügyminisztériumnak a követeléseikről, ezek után pedig a Kossuth térre vonulna tüntetni. Az akcióval folytatódik a pedagógusok egész éves tiltakozáshulláma, amelynek eddigi csúcspontja az október 23-i tömegtüntetés volt.

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését – emelte ki Nagy István agrárminiszter, a FAO főigazgatójával, Qu Dongyu-vel folytatott tárgyalásán, amelyről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t szombaton.

Halálra gázolt egy embert egy InterCity vonat Székesfehérvárnál, ezért pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Sárszentmihály között  – közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.