Megtarthatja tüntetését, de nem vonulhat fel Törökszentmiklóson a Mi Hazánk Mozgalom, így a nemzeti légiósok csak álldogálhatnak

2019. május 16., 21:15

Szerző:

Tudomásul vette a demonstrációjukat a rendőrség, így mégis Törökszentmiklóson tüntethet jövő kedden a Mi Hazánk Mozgalom - derült ki Toroczkai László pártelnök Facebook-bejegyzéséből. A vonulást azonban megtiltották a pártnak, így nem masírozhatnak végig a település utcáin a párt frissen alakult, egyenruhás alakulatának, a Nemzeti Légiónak a tagjai.

„Felháborító, hogy azok jogait korlátozzák, akik rendet akarnak, a közveszélyes bűnözőket pedig csak a mi nyomásunkra hajlandóak letartóztatni” – írta bejegyzésében Toroczkai, arra célozva, hogy mi is a törökszentmiklósi vonulás nyíltan vállalt célja.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke bemutatja a párt az új honvédelmi, hagyományőrző szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én. Mellette Födelmesi László, a Nemzeti Légió vezetője
Fotó: MTI/Mónus Márton

A Jobbikot túl finomkodónak tartó, nyílt rasszizmushoz folyamodó Mi Hazánk ugyanis már szinte kötőszóként használja a Jobbik által már elfelejtett „cigánybűnözés” kifejezését. A Nemzeti Légió bemutatóján is utaltak arra, hogy ennek megfékezése a céljuk. Törökszentmiklóson ugyanis azután hirdettek felvonulást, hogy egy roma származású férfi több embert bántalmazott a nyílt utcán.

A rendőrség azonban elsőre nem engedélyezte a vonulást, de úgy tűnik, a várhatóan újfent cigánybűnözést emlegető szónoklatokkal teletűzdelt tüntetéstől viszont nem tartanak.

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.