Megszólalt a debreceni iskolaigazgató, akit leváltottak a fideszes jelentkező miatt

2018. augusztus 10., 18:54

Szerző:

Csütörtökön közleményt adott ki Rózsavölgyi Gábor, a Debreceni Ady Endre Gimnázium leváltott igazgatója, amiben az elbocsátását indokló állításokat cáfolja. A Debreceni Tankerületi Központ csütörtökön azt írta, hogy a fenntartói törvényességi ellenőrzéseken tapasztaltak miatt nem támogatta Rózsavölgyi vezetői pályázatát. Hibákat a tanórák megtartása és helyettesítése, a pedagógusok feladatkiosztása, továbbá „az intézményi dokumentumok koherenciája” esetében találtak. 

Rózsavölgyi Gábor
Fotó: Youtube

– 2014-ben országos kitüntetésben, Eötvös-díjban részesültem, ami a közoktatás egyik legmagasabb elismerése, évente mindössze négyen kaphatják. A díjra a tankerület terjesztett fel. (Megjegyzem, hogy a megkapott elismerésre tekintettel a törvényi rendelkezések ellenére fizetési fokozatot nem léptem a következő évben, a Tankerület jogellenesen, törvénytelenül járt el). Fegyelmi eljárás soha nem folyt ellenem.

Három-négy éve az ország egyik legkiválóbb pedagógusa, intézményvezetője voltam. Ez megváltozott volna az elmúlt két évben? Most az egyik legrosszabbja lennék?

Teljesen méltatlannak tartom, hogy 32 év után, két évvel a nyugdíjazásom előtt idén szeptembertől nem maradhatok tanárként teljes óraszámban az Ady Endre Gimnáziumban, hanem két helyen kell majd tanítanom.

Ez az eljárás beleütközik a méltányos mérlegelés elvébe, érdekeimet súlyosan sérti, számomra aránytalan sérelmet okoz

– írta a leváltott igazgató.

Amint azt mi is megírtuk, a gimnázium egy volt diákja petíciót indított Rózsavölgyi Gábor igazgatói kinevezése érdekében, amit kevesebb mint három nap alatt több mint 2300-an írtak alá.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.