Megszökött két gyerek egy budapesti óvodából

Két óvodás kisfiú szökött ki a  pesterzsébeti Gézengúz óvodából.

2023. szeptember 13., 19:34

Szerző:

Bár a gyerekeknek nem esett bajuk, Szabados Ákos, XX. kerületi polgármester szerint elfogadhatatlan ami történt, osztja a szülők felháborodását – írja az atv.hu

„Negyed óra-fél óra intervallum amíg nem vették észre hogy a két gyermek hiányzik, sajnos. Ezt követően sem abban a sorrendben tették meg a megfelelő lépéseket, ami elvárható lett volna, hanem ők maguk kis brigádokat szervezve kezdték a környéket bejárni ahelyett, hogy rögtön lejelentették volna"– nyilatkozta Szabados Ákos az ATV Híradónak.

„A kerítés közelében lévő fát használták fel arra, hogy a kerítésre felmászva, és onnan áthuppanva a szomszédos bölcsőde udvarára jussanak ki" – avatott be a részletekbe Szabados.

A gyerekek olyan útszakaszra jutottak ki, ahol nemcsak autók, hanem villamosok is járnak, de szerencsére egyiküknek sem esett baja.

Az egyik gyerek családja az ominózus délelőtt arra lett figyelmes, hogy valaki benyitott a házukba, emiatt először azt hitték, betörtek hozzájuk, és egyből értesítették a rendőrséget. Csak ezután derült ki, hogy a saját óvodás fiuk érkezett haza, a barátjával. A család elmondta, a rendőrség tőlük szerzett tudomást a szökésről, az óvodától nem.

A pesterzsébeti Fidesz vezetője, Buc-Horváth Gabriella szerint viszont nem állnak össze a szülők és az óvoda által leírt időpontok. Ő azt sem érti, hogy hogy maradhatott egyedül az udvaron a gyerekekkel egy pedagógiai asszisztens, óvodapedagógus nélkül.

Az óvodapedagógiai egyesület elnöke szerint a dolog mögött egyrészt óvodapedagógus-hiány állhat, másrészt egy ebből született törvénymódosítás. „Felülírták a köznevelési törvénynek ezt a passzusát és lehetővé tették hogy szakképzetlenek, azaz pedagógiai asszisztensek és dajkák is lehessenek a gyerekekkel”- mutatott rá Fábián Katalin, hozzátéve, hogy nem csak erről az esetről beszél, hanem önmagában a jelenségről.

A 20. kerület polgármestere csütörtökre rendkívüli testületi ülést hívott össze, hogy tisztázzák az ügyet.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: N-region via Pixabay)