Mégsem büntetik meg az asszonyt, aki infarktusa miatt parkolt szabálytalanul

A 74 éves nőt 15 ezerre büntette a közterület-felügyelet. Közölte velük, hogy mentő vitte el, de ezután sem engedték el a bírságot, csak később a rendőrség.

2021. február 27., 13:36

Szerző:

Megszüntette a szabálysértési eljárást a rendőrség az ellen a 74 éves nő ellen, akit még hétfőn bírságolt meg a közterületfelügyelet szabálytalan parkolás miatt, miközben őt éppen mentővel vitték kórházba szívinfarktus miatt.

A Blikk írta meg tegnap, hogy az idős asszony a háziorvosához tartott, amikor nyomni kezdett a mellkasa, zsibbadt a karja. Akkor még nem tudta, hogy szívinfarktusa van, de az világos volt számára, hogy nem vezethet tovább. Mint a lapnak elmondta, arra már nem maradt ereje koncentrálni, hogy szabályosan parkoljon le.

A Terézvárosi Önkormányzat közterület-felügyelői 15 ezres csekket tettek az autóra. „Érthető, hogy megbüntettek, hiszen nem tudhatták, hogy mi történt. Ugyanakkor felháborítónak tartom, ahogyan beszéltek velem” – mondta a lapnak az asszony, aki azóta már otthonában lábadozik.

A lap a cikkében tegnap azt írta, a történtek ellenére sem engedték el a büntetését, hanem arra kérték, hogy írjon kérvényt, mutassa be a zárójelentését és kérjen igazolást a háziorvosától.

A police.hu ha ma azt írta, a hatodik kerületi rendőrkapitányság soron kívül elbírálta az ügyet, és a szabálysértési eljárást megszűntette az asszony ellen. Mint közölték, a rendőrség megállapította, hogy az autóval valóban az idős nő parkolt le szabálytalanul, azonban ennek oka kizárólag a rosszullét volt.

„A beszerzett adatok alapján a hatóság azt is megállapította, hogy a konkrét esetet tekintve büntethetőséget kizáró ok áll fent” – indokolták a döntést a közleményben.

(Kiemelt kép – illusztráció: MTVA/Bizományosi | Jászai Csaba)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.