Megmenekülhetett a Club Aliga

A Somogy Megyei Kormányhivatal kedden visszavonta a Club Aligára kiadott környezetvédelmi engedély.

2022. július 26., 16:53

Szerző:

Jó hírt közölt az Aligai Fürdőegyesület, miszerint a Somogy Megyei Kormányhivatal 2022.07.26-án visszavonta a Club Aligára áprilisban kiadott környezetvédelmi engedélyt.

A Környezethasználók nyilatkozatukban kifejtették, hogy az engedélyben foglalt fejlesztéseket az környezeti hatásvizsgálati eljárásban vizsgáltakhoz, értékeltekhez képest jelentősen eltérő műszaki tartalommal, moderált beépítési mértékkel, és egyes létesítmények célterületen belüli átpozícionálásával kívánják megvalósítani. Az eredeti ingatlanfejlesztési és üzleti koncepciót felülvizsgálták, és a megvalósíthatósági, fenntarthatósági kritériumok miatt azt a végleges döntést hozták, hogy az engedélyben tételesen felsorolt ingatlanokon az eredeti – az engedélyt megelőző közigazgatási eljárásban előterjesztett – terveket nem valósítják meg.

Még januárban írtunk róla, hogy az aligai magaspart egyedi látképe került veszélybe azért, mert a Club Aliga tulajdonosa telkeket kíván kialakítani a magaspart alatt, végig a Castro-villától az uszodáig. A terület jellegzetessége, hogy mozog, és le-leomlik, ezért a befektető, neves geotechnikai tervezőket kért fel, akik azt mondták: a magaspart jellegzetes élét le kell bontani.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Mohai Balázs / MTI)