Megmenekülhetett a Club Aliga

A Somogy Megyei Kormányhivatal kedden visszavonta a Club Aligára kiadott környezetvédelmi engedély.

2022. július 26., 16:53

Szerző:

Jó hírt közölt az Aligai Fürdőegyesület, miszerint a Somogy Megyei Kormányhivatal 2022.07.26-án visszavonta a Club Aligára áprilisban kiadott környezetvédelmi engedélyt.

A Környezethasználók nyilatkozatukban kifejtették, hogy az engedélyben foglalt fejlesztéseket az környezeti hatásvizsgálati eljárásban vizsgáltakhoz, értékeltekhez képest jelentősen eltérő műszaki tartalommal, moderált beépítési mértékkel, és egyes létesítmények célterületen belüli átpozícionálásával kívánják megvalósítani. Az eredeti ingatlanfejlesztési és üzleti koncepciót felülvizsgálták, és a megvalósíthatósági, fenntarthatósági kritériumok miatt azt a végleges döntést hozták, hogy az engedélyben tételesen felsorolt ingatlanokon az eredeti – az engedélyt megelőző közigazgatási eljárásban előterjesztett – terveket nem valósítják meg.

Még januárban írtunk róla, hogy az aligai magaspart egyedi látképe került veszélybe azért, mert a Club Aliga tulajdonosa telkeket kíván kialakítani a magaspart alatt, végig a Castro-villától az uszodáig. A terület jellegzetessége, hogy mozog, és le-leomlik, ezért a befektető, neves geotechnikai tervezőket kért fel, akik azt mondták: a magaspart jellegzetes élét le kell bontani.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.