Meglepő fordulat az időjárásban

Kedd reggel még az eső is eleredt és így lesz ez napközben is.

2023. szeptember 19., 08:00

Szerző:

Gyenge hidegfront vonul át felettünk, amely szórványosan eredményez záporokat, zivatarokat, de jelentős lehűlés nem valószínű – írja a met.hu. Kedden nyugat felől fokozatosan növekszik a felhőzet, az ország legnagyobb részén felhős idő várható. Hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, határozottabban késő délutántól, nyugat felől csökken a felhőzet.

Napközben zápor, zivatar kialakulhat, estétől jelentősen csökken a csapadék kialakulásának esélye. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 fok körül alakul.

A héten aztán folytatódik a nyáriasan meleg, alapvetően gomolyfelhős, napos idő, de éjszaka, hajnalban már nagyobb területen lehet párás, ködös az idő. A hétvégére újabb hidegfront érkezik, amely nyomán csapadékra, és gyenge lehűlésre számíthatunk.

 (Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.