Mégis csúszik a Nemzeti Alaptanterv

2018. augusztus 1., 14:58

Szerző:

Noha Kásler Miklós emberminiszter ígérete szerint augusztus 6-ra elkészül az új Nemzeti alaptanterv, a szakmai szervezetek mégsem kapják meg egyelőre, és a korábban augusztus végére tervezett szakmai konferencia is csúszik – értesült a Népszava.

A portál információi szerint a szaktárca kézhez kapta a koncepciót, véleményezik és javaslatokat tesznek a változtatásokra. Ezek elfogadásáról pedig a Csépe Valéria miniszteri biztos által vezetett szakértői csoport dönt. Amennyiben nem fogadják el a módosításokat, az további csúszást jelent. A nyilvánosság egyelőre azt sem ismerhette meg, hogy kik vesznek részt a bizottság munkájában.

A Népszava úgy tudja, hogy vannak nézeteltérések Csépe és a minisztérium között, ezért is is készült el a Nat-koncepció tavasz helyett  csak nyárra. A kormány már februárban kapott egy tervezetet, amivel az országgyűlési választások előtt nem foglalkoztak.

Kásler Miklós legutóbbi nyilatkozata szerint 2019 szeptemberében bevezetik az új Natot. Az ügyben azonban még semmilyen széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetés nem történt.

Kásler Miklós, az Emmi miniszterjelöltjének bizottsági megh Kásler Miklós
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.